Przejdź do treści
Strona główna » Artykuły » Strona 2

Artykuły

Ogórki kiszone

Kiszonki i ich wpływ na zdrowie

Czy wiesz, że kiszonki zostały okrzyknięte polskimi superfoods? Dlaczego warto je jeść i na czym polega ich działanie prozdrowotne przeczytasz w tym artykule

Żywność a leki

Interakcje leków z żywnością

Składniki żywności mogą w znaczący sposób wpływać na nasilenie lub obniżenie działania leku – jaka jest Twoja wiedza na ten temat? Sprawdź czytając artykuł

kosz z grzybami

Dlaczego warto jeść grzyby

Sezon na grzyby trwa. Dlaczego warto je włączyć je do naszej diety? O właściwościach prozdrowotnych grzybów przeczytasz w niniejszym artykule

Otyłość brzuszna

Insulinooporność – co to takiego?

Insulinooporność to stan braku wrażliwości komórek na insulinę, co skutkuje zaburzeniami glikemii w organizmie. Co wiesz na jej temat? Czy można cofnąć ją dietą?

Moja pasja to życie z czekoladą

Czy pasją może być… czekolada?
Na ile ktoś może wyobrażać sobie życie bez niej? Jeśli zaciekawiły Cię te pytania, odpowiedź znajdziesz we wpisie autorstwa Natalii – najbardziej znanej w Polsce pasjonatki czekolady

Talerz seniora

Odżywianie w wieku starszym

Często słyszymy zdanie „dieta dla seniora”, ale czy rzeczywiście jest coś takiego? Jakie powinno być odżywianie się osoby w starszym wieku?

Talerz seniora

Odżywianie w wieku starszym

Często słyszymy zdanie „dieta dla seniora”, ale czy rzeczywiście jest coś takiego? Co zrobić, by nasi seniorzy byli dobrze odżywieni?