PIERŚ Z KACZKI, WARZYWA I SOCZEWICA
Zastanawiasz się czasem, jak wykorzystać mięso, np. pierś z kaczki, na którym ugotowałaś rosół? To pyszne danie przygotujesz błyskawicznie!
Zastanawiasz się czasem, jak wykorzystać mięso, np. pierś z kaczki, na którym ugotowałaś rosół? To pyszne danie przygotujesz błyskawicznie!
Filet z kurczaka to doskonały pomysł na obiad – szybko staje się miękki i jest neutralny w smaku, więc można go podawać na różne sposoby.
Kasza gryczana wytwarzana jest z nasion gryki zwyczajnej. dobrze smakuje zarówno podawana z mięsem, jak i innymi dodatkami. Wypróbuj przepis!
Występująca dziś w roli głównej zupa warzywna jest idealną propozycją – w sam raz nadającą się na jesienne chłody
Jak pisałam wcześniej, świeżo tłoczone soki, zwłaszcza, gdy przygotowujemy je samodzielnie tuż przed spożyciem, są niezwykłym bogactwem witamin i składników mineralnych. Zawierają jednak niewielkie ilości błonnika – większość pozostaje bowiem w pozostałościach tego, z czego… Czytaj dalej »ZERO WASTE – kulki mocy
Pomyślałaś kiedyś, że w resztkach warzyw i owoców z sokowirówki pozostaje jeszcze mnóstwo cennych składników? A gdyby, zamiast je wyrzucać, wykorzystać do przygotowania czegoś pysznego?
W chłodne dni warto postawić na płyny, które nas nieco rozgrzeją. Wystarczy dodać do gorącej wody kilka dodatków, a jej picie znów stanie się przyjemnością
Jedni nazywają je domowym kociołkiem, inni zapiekanką z ziemniaków. Danie zapomniane, a takie pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu!
Zastanawiasz się czasem, co zrobić z odrobiną czegoś, co pozostało z dnia poprzedniego – dziś propozycja na resztkę makaronu
Często zastanawiasz się, jak przygotować menu na domówkę. Poniżej moja propozycja, która sprawdza się na imprezach organizowanych w domu – myślę, że na pewno wybierzesz coś dla siebie 🙂 Na ciepło: kasza gryczana z pieczarkami… Czytaj dalej »MENU NA DOMÓWKĘ